Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

Synnyin sodan jälkeen vallinneen puutteen keskelle sydäntalvella 19. tammikuuta 1947 Kalajoen Pohjankylässä Keski-Pohjanmaalla. Olin perheen toinen lapsi. Perhe asui tuolloin vuokralla talossa, jossa pitkään toimi Kalajoen Kirjakauppa ja sittemmin Topi Kalustajan konttori.

 

Synnyin talvipakkasille. Kuva Mäkelän kuvaamo.

Kun olin kolmevuotias, pääsimme muuttamaan omaan taloon Kalajoen rannalle. Isäni oli rakentanut talon Vanhan myllyn tontille. Perheessä oli silloin neljä lasta: Airi, Leena, Markku ja Hannu.

Uudisraivaajat kotinsa portailla.

Joki kuuluu sielunmaisemaani. Tunnen sen joka kiven, sen tuoksun, kalat, ravut, nahkiaiset ja iilimadot. Kaikki lapsuuden leikkipaikat olivat joella. Klikkaa kuva suuremmaksi ja tutustu taloihin rannalla.

Klikkaa!

Kotini sijaitsi aivan Kalajoen rannassa.

Isäni Jaakko Aadolf Männistö oli syntynyt Jurvassa 10.12.1908. Hän kuului Petter Hällströmin sukuun. Hänen isänsä oli talollinen Jaakko Rajala (myöhemmin Männistö) (1983 - 1934) ja äitinsä Anna Sabina Mahla (Hangasluoma) (1883-1926). Perhe muutti Jurvasta Kalajoen Vasankariin vuonna 1922. Isäni toimi nuorena kalastajana, mutta lähti opiskelemaan ensin Kannuksen maanmieskouluun, josta valmistui 1933, kävi sitten Kalajoen mieskotiteollisuuskoulun 1938 ja jatkoi opiskelua Helsingin Teknillisessä koulussa valmistuen 1944 rakennusmestariksi. Vuonna 1950 hän tuli Kalajoen mieskotiteollisuuskoulun palvelukseen, jonka johtajana hän toimi kuolemaansa (1.1.1969) asti.

Isäni Jaakko Aadolf Männistö. Kuva Royal.

Äitini Meeri Mirjam Männistö, o.s. Pyykkö on syntynyt 20.1.1922 Pielisjärvellä. Hänen isänsä oli Otto Pyykkö ja äiti Anna Pyykkö, o.s. Mäkeläinen.