Pti coquin

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

 

Kutsun tätä nukkea Pti coquiniksi, sillä se tuli vuonna 1995 markkinoille juuri tällaisena vaaleanruskeatukkaisena ja punatukkaisena Lutin Coquins-sarjassa. Sen nimi vihreäpukuisena oli silloin pti coquin vert ( #51815) ja se oli 32 cm pitkä.

Sillä on niskassa merkki Corolle: 95 13 J 12E ja vartalon etiketissä vuosiluku 1998. Sillä on kananpojan keltainen les Sportif-sarjan haalari, jonka housuosa on samaa ruutukangasta kuin Quentin pusero (v.1998).

Vuoden 1998 Pti Coquin on vain 30 cm pitkä. Sillä on vinyylipää ja -raajat, vartalo tekstiiliä, täytteenä granulaatti. Sillä on sulkeutuvat silmät (vertaa Calin-Malin Tendre). Koko nukke on erittäin hyväkuntoinen.

En ole saanut selvitetyksi näiden kahden Calinin alkuperää. Molemmat saksalaiset myyjät ilmoittavat, että vaatteet ovat alkuperäiset. Sen voi kyllä uskoa, mutta en ole löytänyt näitä nukkeja näillä vaatteilla mistään luettelosta. Tosin kyllä vuoden 1998 les Sportifs-sarjassa on samoilla kankailla ja logoilla olevia muita nukkeja. Sinisilmäinen tuli syyskuussa Cornelialta siinä isossa nukkekuormassa. Voihan olla, että nämä onkin tehty vientimarkkinoille. Molemmilla on kuitenkin samantapaiset potkuhousurakenteet. Kuvassa nukke on lainannut pipon toiselta Coquinilta ja toinen taas lainasi pipon juuri tulleelta  Birgitin Charmeurilta.

Takaisin päiväkirjaan 2008