Tintan perhe

Pääsivu

Minä Leena

Henkireikä

Elämäni eläimet

Maailmanmatkaaja

Luonnossa

Nukkeateljee

Päiväkirjat

 

Tinta ja Napsu-pentu. Kuva Mikko J.

Satu kertoi kotisivujeni kautta tulleella sähköpostilla 20.lokakuuta, että hänen monirotuinen koiransa Tinta oli saanut viisi pentua  ja häntä kauhistutti jo nyt, millainen eroamisen tuska hänellä on joulukuun alussa edessä. Hän oli samaistanut tilanteensa elävästi minun tuskaiseen luopumiseeni omista pennuista ja kiitteli kirjoitelmastani.

Tinta itse on matalajalkainen, korkeus n. 30 cm. Eikä painoakaan ole enempää kuin 13,5 kg. Pienuus periytyy vanhemmilta. Tintan isä on tiibetinterrieri ja äiti corgin ja bassetin jälkeläinen. Klikkaa lähikuva!

 

Tintan sulhanen taas on niin jalosukuinen serobi, että ilman geeniteknologiaa sen siniverisyyttä tuskin saadaan kumotuksi. Tiedetään vain, että sulhanen Dimi, on suunnilleen saman korkuinen, mutta hieman  nykyistä morsiantaan, lastensa äitiä, Tintaa, noin puolitoista kiloa kevyempi, siis sellaista opiskelijapoikatyyppiä. Klikkaa lähikuva!

Napsu. Kuva Satu.g.

Pentujen esikoinen on Napsu. Se on kokonaan musta urospentu ja karvaisin pennuista. Se muistuttaa eniten Tintaa pentuna, jopa niin, että naapurit ovat alkaneet nimittää sitä Pikku-Tintaksi .

Väinö. Kuva satu G.

Pesueen "sääri-prinssi"  Väinö. 

Doris. Kuva Satu G.

Doris on perheen ainoa tyttölapsi. Se on haaveileva, sievä ja siro ja lisäksi sen karva on huomattavasti lyhyempi kuin veljillänsä.

Napsu.Kuva Satu G.

Kuvassa Napsu hurmaa kaikki katselijansa.

Stara ja Lumi. Kuva Satu G.

Veljekset Stara ja Lumi nukkuvat autuaana tietämättöminä kylmästä maailmasta ja siitä, että ne muutaman viikon kuluttua irrotetaan emästään ja sisaruksistaan ja lähetetään aivan yksin, aivan vieraaseen perheeseen.

Stara. Kuva Mikko J.

Stara-poika ei ole vielä käynyt valokuvamallikurssia. Vähän ujostuttaa.

Doris. Kuva Mikko J.

Doris-neitokaan ei oikein näytä haluavan valokuvamalliksi.

Lumi. Kuva Mikko J.

Lumi-poika tykkäisi paremminkin järsiä jotakin sopivaa lähellä olevaa kuin katsella kameran lamppuja.

Yllä ja alla olevat kuvat tulivat Sadulta sähköpostissa aaton aattona 2007. Lumi on nyt sitten muuttunut  Pateksi, kun se palasi Tintan luo sen jälkeen, kun sen isä Dimi järjesti mustasukkaisuuskohtauksen.

Tinta ja Pate joulutonttuina jouluna 2007.

Äidin vieressä on turvallista nukkua. Tinta ja Pate (2½ kk) rentoutuvat.

Pate söpöilee noin 3½ kuukauden ikäisenä.

9.3.2008

Tänään Satu kirjoittaa: " Meidän pikkumies on aivan lumoava ja jo 5 kk vanha. Patteri on ollut helppo vauva, että ihmettelen, kuinka kaikilla ei ole kahta koiraa. Koiruudet selkeästi nauttivat toistensa seurasta." Kuvassa Tinta-äiskä ja vauvamies Pate uupuneena pentutreffien jälkeen.

28.3.2008

Tänään Satu kirjoittaa: "Pentutreffit olivat varsin onnistuneet ja vauvat niin vikkeliä, että eihän meidän kamerat pysyneet niiden mukana. Mukana olivat varsinaisilla treffeillä Saku, Pate, Napsu ja Doris ja tietenkin heidän maminsa Tinta. Väinö kävi visiitillä pari viikkoa myöhemmin. Kuvassa Väinö äitinsä Tintan kanssa. Väinö on kuvassa n. 5 kk.

Kuvassa edessä isokokoinen Väinö, Tinta-mami, Pate ja taakse jää Saku.

Kuvassa Napsu ja Doris.

Saku ja Napsu, melkein nenät kiinni kamerassa.

Kuvassa Saku, Pate, Napsu ja Doris. Väinö siis puuttuu kuvasta, koska hänet tavattiin 2 viikkoa myöhemmin. "Nämä neljä pentua ovat melko saman kokoisia vaikkakin erinäköisiä. Ne voi uskoa sisaruksiksi. Kaikilla on kuitenkin vähän erilainen turkki. Vain Napsu, porukan karvaisin, on Tintan kopio", kirjoittaa Satu.

Kuvassa Tinta ja Väinö. Satu kirjoittaa: "Ei me oltu silmiämme uskoa, kun nähtiin sitten 2 viikkoa myöhemmin tämä nuori herra Väinö: se oli niin ISO. Väinöllä on selkeästi korkeat jalat. Korkeutta olikin jo nyt ehkä 45 cm. Painoakin oli melkein Tintan kilot. Saa nähdä, mikä mötikkä Väinöstä kasvaa. Taitavat olla isän puolelta nuo isot geenit. Kuvassa Väinö on n. 5 kk. Veljeksien kokoero on huomattava, ei pelkästään korkeus, vaan myös selän pituus."

24.12.2008

Satu lähetti joulutervehdyksenä kuvan tonttulakkipäisistä karvaisista perheenjäsenistään. Taustalla myös karvaisten huoltajat. Kiva saada postia, vaikka ei itse jaksa edes vastata meileihin.

 

Takaisin päiväkirjaan.